Nederlandse stadsstranden * Stranden in de stad * Strand zonder zee * Strand aan de rivier

 Strand in de stad


Strand in de stad:


Strand Amsterdam

 
Blijburg aan Zee
 Strand West

Strand Rotterdam
 Strand aan de Maas

Strand Amersfoort
 Zandfoort aan de Eem

Strand (Internationaal)
 
Parijs
 
Mexico-Stad
 
Barcelona
 
Antwerpen

Stadsstrand nieuws!
 
Rotterdam
 
Groningen
 
Zoetermeer
 
Lent
 
Blerick
 Dordrecht


*
Info adverteerders
*
Oproep! stuur je foto's
*
Home / Terug / Start

Logo sponsor
€ 250,-
info@010webdesign.nl


Nieuw hart voor Zoetermeer, met stadsstrand


zaterdag 05 mei 2007

Bruisend centrum voor Zoetermeer’. De gemeente verwacht veel van het plan voor een boulevard rond de Dobbe met eethuisjes en terrassen.

ZOETERMEER - Geen brug over de Dobbeplas maar een boulevard rond het water. Het college van b en w komt met een geheel nieuw plan om de Dorpsstraat met het moderne Stadshart te verbinden. In deze opzet blijft de historische Nicolaasschool behouden en verdwijnt het roestkleurige kunstwerk op het eiland in de Dobbeplas.

Een brug over de Dobbe is in elk geval van tafel. Smit: „Op die manier doorsnijd je de plas en is het effect van de open plas weg.’’ Architectenbureau Wiel Arets bedacht een wandelroute rondom de plas waarover het publiek tussen het Stadshart en de Dorpsstraat kan lopen. Het pad voert deels door en langs het Pastoorsbos bij de Nicolaaskerk (Dorpsstraat). Aan de oever komen nieuwe restaurants en terrassen. Rond de Dobbe komt geen nachthoreca, belooft de wethouder.

De Markt in het Stadshart ondergaat in de visie van Wiel Arets een gedaantewisseling. Een deel van het plein wordt een parkachtig gebied met rode bomen. De Markt blijft geschikt voor grote evenementen als het 5 mei-festival. De warenmarkt wordt uitgesmeerd tot een lint dat zich strekt vanaf de Markt en over het Marseillepad tot aan het Dorp.

Aan de Marktoever verdwijnt de huidige stenen trap om plaats te maken voor een stadsstrand waar Zoetermeerders even kunnen liggen om uit te rusten of te zonnebaden. De rode bomen keren ook elders terug in het gebied en beloven een herkenbaar element te worden. Het roestige kunstwerk op het Dobbe-eiland, door critici smalend Schroothenge genoemd, verhuist naar een andere plek in de stad. Mogelijk komen op het eiland kleine woonblokken en bootjesverhuur voor een tochtje over de Dobbeplas.

Bron: AD - Door MICHEL VAN DE LUIJTGAARDEN

Stadsstranden 
010Webdesign.nl in samenwerking met FunArt.nl